پیام سال نو زلنسکی

اوکراین در آستانه تصمیم بزرگ؛ صلح پایدار یا ادامه نبرد

نویسنده : مونیکا خدادوست
تایید کننده : تحریریه بروکر دلتا
انتشار: 5 ماه قبل
آخرین آپدیت: 4 ماه قبل
مدت زمان مطالعه:
2 دقیقه زمان مطالعه

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در پیام سال نو خود با لحنی قاطع تأکید کرد که کشورش خواهان پایان جنگ است، اما نه به هر قیمتی. او گفت اوکراین هرگز توافق صلحی را که «ضعیف» باشد و فقط به طولانی‌تر شدن جنگ منجر شود، امضا نخواهد کرد. زلنسکی تأکید کرد صلح واقعی باید امنیت بلندمدت را تضمین کند، نه یک آرامش کوتاه‌مدت و شکننده.

زلنسکی درحالی‌که در دفتر کار خود و در کنار درخت کریسمس سخن می‌گفت، به خستگی مردم اوکراین پس از نزدیک به چهار سال جنگ اشاره کرد. او یادآور شد این جنگ حتی از دوران اشغال بسیاری از شهرهای اوکراین در جنگ جهانی دوم طولانی‌تر شده است. بااین‌حال، رئیس‌جمهور اوکراین تأکید کرد خستگی به معنای تسلیم شدن نیست و ملت اوکراین آماده عقب‌نشینی از استقلال و حاکمیت خود نخواهد بود.

او در سخنانش تصریح کرد هر امضایی که پای یک توافق ضعیف زده شود، در عمل به ادامه درگیری‌ها دامن می‌زند. زلنسکی گفت هدف تمام مذاکرات، تماس‌ها و تصمیم‌های سیاسی فعلی، رسیدن به یک «صلح قدرتمند» است؛ صلحی که نه برای چند هفته یا چند ماه، بلکه برای سال‌ها ثبات و امنیت به همراه داشته باشد. به گفته او، تنها چنین توافقی می‌تواند آینده اوکراین و حتی امنیت اروپا را تضمین کند.

زلنسکی همچنین اعلام کرد که مذاکرات دیپلماتیک با محوریت آمریکا، از جمله دیدار اخیرش با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، باعث شده پیش‌نویس توافق صلح تا حدود ۹۰ درصد آماده شود. بااین‌حال، ۱۰ درصد باقی‌مانده به گفته او حیاتی‌ترین بخش توافق است، زیرا به مسئله سرنوشت سرزمین‌های اشغالی مربوط می‌شود. روسیه در حال حاضر حدود ۱۹ درصد از خاک اوکراین را در اختیار دارد و همچنان خواهان عقب‌نشینی کامل اوکراین از منطقه دونباس است؛ درخواستی که زلنسکی آن را فریبکارانه توصیف کرد و گفت کی‌یف هرگز با چنین شروطی موافقت نخواهد کرد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عقب‌نشینی نفت پس از خروج امارات از اوپک
خروج امارات از اوپک، تغییر معادلات عرضه جهانی
3 هفته قبل
3 دقیقه زمان مطالعه
1740998038 (5)
افت دلار در سایه دیپلماسی، امید به بازگشایی هرمز 
3 هفته قبل
2 دقیقه زمان مطالعه
افت شاخص دلار زیر ۹۸.۵۰ با امید به آتش‌بس
آینده مبهم نفت، سیاست و انرژی در تقابل 
3 هفته قبل
2 دقیقه زمان مطالعه
ثبات بیت‌کوین نزدیک ۷۷ هزار دلار
ثبات بیت‌کوین در بازار، نقش پررنگ سرمایه‌گذاران نهادی
3 هفته قبل
2 دقیقه زمان مطالعه