بانک مرکزی چین

پاک‌سازی بدهی‌ها؛ سیاست اعتباری تازه پکن

نویسنده : مونیکا خدادوست
تایید کننده : تحریریه بروکر دلتا
انتشار: 6 ماه قبل
آخرین آپدیت: 6 ماه قبل
مدت زمان مطالعه:
2دقیقه زمان مطالعه

بانک مرکزی چین از اجرای یک طرح ویژه و یک‌باره برای اصلاح سوابق اعتباری خبر داد که هدف آن تحریک و احیای وام‌دهی به خانوارهاست. بر اساس این طرح، بدهی‌های معوق شخصی کوچک که به طور کامل تسویه شوند، از پرونده‌های اعتباری افراد حذف خواهد شد.

طبق اعلام بانک مرکزی، بدهی‌های شخصی با مبلغ حداکثر ۱۰ هزار یوان که از ابتدای سال ۲۰۲۰ تا پایان سال ۲۰۲۵ ایجاد شده‌اند، درصورتی‌که تا ۳۱ مارس ۲۰۲۶ به طور کامل بازپرداخت شوند، از پایگاه ملی اطلاعات اعتباری چین پاک خواهند شد. این اقدام به میلیون‌ها شهروند امکان می‌دهد پس از سال‌ها آسیب اعتباری، دوباره به سیستم بانکی بازگردند.

این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که داده‌های اخیر نشان می‌دهد رشد وام‌های بانکی چین در ماه نوامبر کمتر از پیش‌بینی‌ها بوده و تقاضای خانوارها برای دریافت وام به طور محسوسی کاهش یافته است. هم‌زمان، مصرف داخلی نیز تضعیف شده و فروش خرده‌فروشی به پایین‌ترین سطح خود از پایان سیاست‌های سخت‌گیرانه «کووید صفر» رسیده است.

بانک مرکزی چین اعلام کرد این طرح با هدف جبران آثار باقی‌مانده همه‌گیری کرونا و حمایت از افرادی طراحی شده که با وجود مشکلات مالی گذشته، اکنون در مسیر بازپرداخت بدهی‌های خود قرار گرفته‌اند. مقام‌های پولی تأکید دارند که این سیاست به بازسازی اعتبار افراد، بهبود ارزیابی ریسک توسط بانک‌ها و افزایش کیفیت «تأمین مالی فراگیر» کمک خواهد کرد.

در همین حال، رهبران چین وعده داده‌اند برای حمایت از رشد اقتصادی در سال آینده، از ابزارهای جدید مالی و پولی استفاده کنند؛ از جمله احتمال کاهش نرخ بهره و نسبت سپرده قانونی بانک‌ها. بااین‌حال، بانک مرکزی در ماه دسامبر برای هفتمین ماه متوالی نرخ‌های معیار وام‌دهی را بدون تغییر نگه داشت؛ تصمیمی که مطابق انتظار بازار بود.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نبرد دلار و طلا
نبرد دلار و طلا، مذاکرات ایران بازارها را محتاط نگ...
2 هفته قبل
3دقیقه مطالعه
افت سنگین دارایی‌های دیجیتال
افت سنگین دارایی‌های دیجیتال، معامله‌گران از ریسک فاصله گرفتند 
2 هفته قبل
3دقیقه مطالعه
عقب‌نشینی نفت پس از خروج امارات از اوپک
خروج امارات از اوپک، تغییر معادلات عرضه جهانی
1 ماه قبل
3دقیقه مطالعه
1740998038 (5)
افت دلار در سایه دیپلماسی، امید به بازگشایی هرمز 
1 ماه قبل
2دقیقه مطالعه