us-war

سایه جنگ بر آمریکای جنوبی؛ لولا خواستار خویشتن‌داری شد

نویسنده : مونیکا خدادوست
تایید کننده : تحریریه بروکر دلتا
انتشار: 6 ماه قبل
آخرین آپدیت: 6 ماه قبل
مدت زمان مطالعه:
2دقیقه زمان مطالعه

لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهور برزیل، نسبت به پیامدهای خطرناک تشدید تنش‌ها میان آمریکا و ونزوئلا هشدار داد و تأکید کرد هرگونه مداخله نظامی در این کشور می‌تواند به یک فاجعه انسانی تمام‌عیار تبدیل شود. این هشدار در شرایطی مطرح می‌شود که تحرکات اخیر واشنگتن، نگرانی‌های گسترده‌ای را در آمریکای لاتین برانگیخته است.

جرقه اصلی این تنش‌ها، دستور اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، برای اعمال محاصره بر نفتکش‌های تحریم‌شده ونزوئلا بود؛ اقدامی که مستقیماً مهم‌ترین منبع درآمد دولت نیکلاس مادورو را هدف قرار می‌دهد. لولا این سیاست را گامی خطرناک دانست که نه‌تنها ونزوئلا، بلکه کل منطقه را در معرض بی‌ثباتی قرار می‌دهد.

رئیس‌جمهور برزیل که در نشست سران بلوک اقتصادی مرکوسور در شهر فوز دو ایگواسو سخن می‌گفت، تأکید کرد مداخله نظامی خارجی در آمریکای جنوبی، سابقه‌ای خطرناک برای جهان ایجاد خواهد کرد. او با اشاره به جنگ فالکلند میان آرژانتین و بریتانیا، گفت که پس از گذشت دهه‌ها، بار دیگر سایه حضور نظامی قدرتی خارج از منطقه بر سر آمریکای جنوبی سنگینی می‌کند.

در پایان این نشست، رهبران کشورهای آمریکای لاتین در بیانیه‌ای مشترک بر پایبندی خود به حل مسالمت‌آمیز بحران ونزوئلا تأکید کردند. این بیانیه که با حمایت رؤسای جمهور آرژانتین، پاراگوئه و پاناما و همچنین مقامات ارشد بولیوی، اکوادور و پرو همراه بود، خواستار دفاع از اصول دموکراتیک و حقوق بشر در ونزوئلا، بدون توسل به خشونت و مداخله نظامی شد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نبرد دلار و طلا
نبرد دلار و طلا، مذاکرات ایران بازارها را محتاط نگ...
2 هفته قبل
3دقیقه مطالعه
افت سنگین دارایی‌های دیجیتال
افت سنگین دارایی‌های دیجیتال، معامله‌گران از ریسک فاصله گرفتند 
2 هفته قبل
3دقیقه مطالعه
عقب‌نشینی نفت پس از خروج امارات از اوپک
خروج امارات از اوپک، تغییر معادلات عرضه جهانی
1 ماه قبل
3دقیقه مطالعه
1740998038 (5)
افت دلار در سایه دیپلماسی، امید به بازگشایی هرمز 
1 ماه قبل
2دقیقه مطالعه