برنت زیر ۸۰ دلار

برنت زیر ۸۰ دلار، تردید درباره توافق ایران

نویسنده : مهتاب رخشنده
تایید کننده : تحریریه بروکر دلتا
انتشار: 1 هفته قبل
آخرین آپدیت: 1 هفته قبل
مدت زمان مطالعه:
3دقیقه زمان مطالعه

اخبار فارکس امروز 30 خرداد 1405 به گزارش بروکر دلتا اف ایکس، قیمت نفت برنت پس از سقوط به زیر سطح ۸۰ دلار، بار دیگر به این محدوده بازگشت؛ حرکتی که نشان می‌دهد معامله‌گران یک بار دیگر اثر توافق احتمالی میان ایران و آمریکا را در قیمت‌ها لحاظ کرده‌اند. با این حال، ابهام درباره اجرای کامل توافق و روند بازگشایی تنگه هرمز باعث شده بازار نسبت به کاهش بیشتر قیمت‌ها محتاط باشد.

در روزهای اخیر، خوش‌بینی نسبت به توافق موقت میان تهران و واشنگتن و احتمال ازسرگیری کامل جریان صادرات نفت از خلیج فارس، فشار قابل توجهی بر قیمت نفت وارد کرد. بازارها انتظار داشتند با کاهش تنش‌های منطقه‌ای و بازگشایی مسیرهای حمل‌ونقل انرژی، بخشی از ریسک عرضه که ماه‌ها در قیمت نفت منعکس شده بود از بین برود.

همین انتظارات باعث شد نفت برنت برای نخستین بار در بیش از سه ماه گذشته به زیر ۸۰ دلار سقوط کند. سرمایه‌گذاران بر این باور بودند که بازگشت تدریجی نفت ایران به بازار و افزایش حجم صادرات منطقه می‌تواند توازن عرضه جهانی را بهبود ببخشد. همچنین برخی بانک‌های بزرگ سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌های خود از قیمت نفت در ماه‌های آینده را کاهش دادند.

با این حال، روند نزولی قیمت‌ها دوام چندانی نداشت. گزارش‌ها درباره تعویق برخی مذاکرات و همچنین ادامه ابهام در خصوص جزئیات توافق، بخشی از خوش‌بینی اولیه را تعدیل کرد. بازار اکنون این پرسش را مطرح می‌کند که آیا معامله‌گران بیش از حد سریع تأثیر توافق را در قیمت‌ها لحاظ کرده‌اند یا خیر.

عامل مهم دیگر، وضعیت تنگه هرمز است. اگرچه توافق اولیه به کاهش تنش‌ها کمک کرده، اما بازگشت کامل جریان کشتیرانی و صادرات انرژی همچنان با چالش‌های عملیاتی و امنیتی روبه‌رو است. بسیاری از فعالان بازار معتقدند تا زمانی که عبور نفتکش‌ها به شرایط عادی بازنگردد، بخشی از ریسک ژئوپلیتیکی همچنان در بازار باقی خواهد ماند.

در کوتاه‌مدت، تمرکز معامله‌گران بر اجرای واقعی توافق، حجم صادرات ایران، سرعت بازگشت نفتکش‌ها به مسیرهای عادی و همچنین وضعیت تقاضای جهانی، به‌ویژه از سوی چین، خواهد بود. هرگونه نشانه از شکست مذاکرات یا اختلال دوباره در عرضه می‌تواند مسیر قیمت‌ها را به سرعت تغییر دهد.

اثر این خبر بر بازار

کاهش نگرانی‌های مربوط به عرضه نفت، در شرایط عادی می‌تواند به تضعیف ارزهای وابسته به انرژی و کاهش فشارهای تورمی جهانی منجر شود. در بازار کالاها، نفت بیشترین تأثیر را از این تحولات می‌گیرد و در صورت افزایش صادرات منطقه ممکن است تحت فشار باقی بماند، در حالی که طلا به‌عنوان دارایی امن بخشی از جذابیت خود را از دست می‌دهد.

در بازار سهام، کاهش هزینه‌های انرژی می‌تواند به نفع صنایع مصرف‌کننده انرژی و شاخص‌های سهامی باشد. با این حال، ادامه ابهام درباره اجرای توافق و وضعیت تنگه هرمز احتمال نوسانات کوتاه‌مدت در نفت، ارزها و دارایی‌های امن را همچنان بالا نگه می‌دارد.

فهرست مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

برنت زیر ۸۰ دلار
برنت زیر ۸۰ دلار، تردید درباره توافق ایران
1 هفته قبل
3دقیقه مطالعه
عقب‌نشینی نفت پس از خروج امارات از اوپک
خروج امارات از اوپک، تغییر معادلات عرضه جهانی
2 ماه قبل
3دقیقه مطالعه
افت شاخص دلار زیر ۹۸.۵۰ با امید به آتش‌بس
آینده مبهم نفت، سیاست و انرژی در تقابل 
2 ماه قبل
2دقیقه مطالعه
نفت زیر فشار سیاست و دلار
نفت زیر فشار سیاست و دلار، چرا بازار عقب نشست؟
5 ماه قبل
2دقیقه مطالعه