سهام آسیا محتاط ماند؛ نگاه‌ها به دیدار ترامپ و شی 

نویسنده : مهتاب رخشنده
آخرین آپدیت: 4 روز قبل
زمان مطالعه:
3 دقیقه زمان مطالعه
تایید کننده : تحریریه بروکر دلتا
نوع خبر: پوششی
انتشار: 4 روز قبل
نوسان بورس آسیا با تورم آمریکا و جنگ ایران

اخبار فارکس امروز 23 اردیبهشت 1405 به گزارش بروکر دلتا اف ایکس، بازارهای سهام آسیا امروز نوسانات جزئی را ثبت کردند؛ زیرا سرمایه‌گذاران همچنان نگران جنگ ایران، اثر آن بر تورم و مسیر نرخ بهره آمریکا هستند. داده داغ‌تر از انتظار تورم آمریکا در شب گذشته، نگرانی‌ها درباره فشارهای قیمتی ناشی از جنگ و قیمت بالای انرژی را بیشتر کرد. هم‌زمان، نگاه بازارها به دیدار مهم دونالد ترامپ و شی جین‌پینگ در چین دوخته شده است؛ نشستی که می‌تواند روی تجارت، تعرفه‌ها، هوش مصنوعی و حتی بحران ایران اثرگذار باشد.

در میان بازارهای منطقه، بورس کره جنوبی عملکرد بهتری داشت و شاخص KOSPI پس از افت روز سه‌شنبه دوباره رشد کرد. دلیل اصلی این بازگشت، تقویت دوباره سهام تراشه‌سازها بود. گزارش‌ها نشان داد جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، قرار است همراه هیئت ترامپ به چین سفر کند و همین موضوع امیدواری‌ها درباره افزایش فروش تراشه به چین را بالا برد. در نتیجه، سهام SK Hynix حدود ۴ درصد رشد کرد و سامسونگ نیز پس از ضعف اولیه توانست بخشی از فشار فروش را جبران کند.

با این حال، فضای بازار کره کاملاً بدون ریسک نبود. مذاکرات برای جلوگیری از اعتصاب در یکی از کارخانه‌های مهم تراشه‌سازی سامسونگ به نتیجه نرسیده و همین مسئله نگرانی‌هایی درباره اختلال احتمالی در تولید تراشه ایجاد کرده است. همچنین گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال توزیع سود عمومی از محل درآمدهای مرتبط با هوش مصنوعی در کره جنوبی مطرح شد، اما مقام‌ها توضیح دادند که این موضوع به معنای وضع مالیات غیرمنتظره بر شرکت‌های داخلی نیست. همین شفاف‌سازی تا حدی از نگرانی سرمایه‌گذاران کم کرد.

در سایر بازارهای آسیایی، چین، هنگ‌کنگ و بیشتر شاخص‌ها محتاط و کم‌نوسان بودند؛ زیرا معامله‌گران پیش از آغاز دیدار ترامپ و شی تمایل زیادی به ریسک‌پذیری نداشتند. انتظار می‌رود دو طرف درباره موضوعات مهمی مانند تعرفه‌های تجاری، تایوان، هوش مصنوعی و روابط اقتصادی گفت‌وگو کنند. بازار ژاپن عملکرد بهتری داشت و شاخص‌های نیکی و تاپیکس با حمایت سهام فناوری رشد کردند. داده‌های مثبت حساب جاری ژاپن نیز به بهبود احساسات کمک کرد؛ زیرا ضعف ین و تقاضای مرتبط با هوش مصنوعی به اقتصاد این کشور سود رسانده است.

در مقابل، بازار استرالیا تحت فشار سهام بانکی افت کرد. سهام Commonwealth Bank پس از افزایش ذخایر احتیاطی برای ریسک‌های مرتبط با خاورمیانه حدود ۱۰ درصد سقوط کرد و این فشار به سایر بانک‌های بزرگ استرالیا نیز سرایت کرد. در هند، شاخص Nifty پس از افت‌های سنگین اخیر تقریباً بدون تغییر ماند و سنگاپور کمی رشد کرد. در مجموع، بازارهای آسیایی میان امید به رشد فناوری و نگرانی از جنگ ایران، تورم آمریکا و نشست ترامپ و شی گرفتار شده‌اند.

تاثیر خبر بر بازار های مالی

احتیاط در بازارهای آسیایی می‌تواند تقاضا برای دلار آمریکا را حفظ کند، به‌ویژه اگر نگرانی‌ها درباره تورم و جنگ ایران ادامه داشته باشد. رشد سهام تراشه‌سازهای کره‌ای ممکن است تا حدی از وون کره حمایت کند، اما ریسک اعتصاب سامسونگ می‌تواند این اثر را محدود کند. داده‌های قوی ژاپن و ضعف ین می‌تواند نگاه بازار را دوباره به سیاست بانک مرکزی ژاپن جلب کند. اگر دیدار ترامپ و شی فضای ریسک‌پذیری را بهتر کند، ارزهای آسیایی و کالایی می‌توانند در برابر دلار کمی تقویت شود.

Authenticator-blog
آموزش فعال‌کردن احراز هویت دو مرحله‌ای
5 روز قبل
2 دقیقه زمان مطالعه
Deposit-blog
راهنمای جامع شرایط واریز و برداشت در بروکر Delta FX
5 روز قبل
12 دقیقه زمان مطالعه
account-blog
آموزش ساخت حساب معاملاتی در بروکر دلتا اف ایکس در 3 مرحله
5 روز قبل
3 دقیقه زمان مطالعه
عقب‌نشینی نفت پس از خروج امارات از اوپک
خروج امارات از اوپک، تغییر معادلات عرضه جهانی
3 هفته قبل
3 دقیقه زمان مطالعه