ارزهای آسیایی کم‌رمق شدند؛ هرمز بازار را محتاط کرد

نویسنده : مهتاب رخشنده
آخرین آپدیت: 5 روز قبل
زمان مطالعه:
4 دقیقه زمان مطالعه
تایید کننده : تحریریه بروکر دلتا
نوع خبر: پوششی
انتشار: 5 روز قبل
ارزهای آسیایی کم‌رمق شدند؛ هرمز بازار را محتاط کرد

اخبار فارکس امروز 15 اردیبهشت 1405 به گزارش بروکر دلتا اف ایکس، ارزهای آسیایی امروز نوسان محدودی داشتند، زیرا معامله‌گران در فضای پرریسک ناشی از تشدید تنش‌های آمریکا و ایران، ترجیح دادند محتاط بمانند. تعطیلی بازارهای مهم منطقه‌ای در ژاپن، چین و کره جنوبی نیز باعث شد حجم معاملات پایین‌تر باشد و حرکت‌های قیمتی بزرگ‌تری شکل نگیرد. در همین فضا، شاخص دلار آمریکا حدود ۰.۱ درصد رشد کرد و به لطف تقاضای امن و افزایش بازدهی اوراق خزانه‌داری آمریکا، بخشی از قدرت اخیر خود را حفظ کرد.

بانک مرکزی استرالیا مطابق انتظار بازار، نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه افزایش داد و به ۴.۳۵ درصد رساند. این سومین افزایش پیاپی نرخ بهره در استرالیا بود و نشان داد مقام‌های پولی این کشور همچنان نگران فشارهای تورمی هستند. RBA اعلام کرد افزایش قیمت سوخت و کالاها از همین حالا وارد تورم شده و این خطر وجود دارد که شرکت‌ها هزینه‌های بالاتر را به مصرف‌کنندگان منتقل کنند. این بانک همچنین هشدار داد تورم احتمالاً در سطحی بالاتر از پیش‌بینی‌های قبلی به اوج می‌رسد و برای مدت طولانی‌تری بالاتر از هدف باقی می‌ماند.

با وجود افزایش نرخ بهره، دلار استرالیا واکنش قدرتمندی نشان نداد و جفت‌ارز AUD/USD تقریباً بدون تغییر جدی معامله شد. دلیل این رفتار محتاطانه آن است که بخش زیادی از تصمیم بانک مرکزی از قبل در قیمت‌ها لحاظ شده بود. از طرف دیگر، ریسک‌های ژئوپلیتیکی و نگرانی از اثر قیمت بالای نفت بر اقتصاد جهانی باعث شد معامله‌گران تمایل چندانی به خرید پرقدرت دلار استرالیا نداشته باشند. در چنین فضایی، حتی خبر افزایش نرخ بهره نیز نتوانست مسیر روشنی برای Aussie ایجاد کند.

تنش‌ها در تنگه هرمز همچنان مهم‌ترین عامل نگرانی بازار است. این مسیر یکی از حیاتی‌ترین گذرگاه‌های انتقال نفت جهان محسوب می‌شود و هرگونه اختلال در آن می‌تواند عرضه انرژی را تحت فشار قرار دهد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، طرحی با نام «پروژه آزادی» را برای همراهی کشتی‌های گرفتار و بازگشایی مسیرهای کشتیرانی اعلام کرده، اما بازارها هنوز درباره موفقیت این طرح مطمئن نیستند. قیمت نفت که در نشست قبل به دلیل نگرانی از اختلال عرضه نزدیک ۶ درصد جهش کرده بود، روز سه‌شنبه کمی عقب نشست؛ اما همچنان بالای ۱۰۰ دلار باقی ماند و نگرانی‌های تورمی را زنده نگه داشت.

تاثیر خبر بر بازار های مالی

در سایر ارزهای آسیایی نیز حرکت‌ها محدود بود. ین ژاپن تقریباً بدون تغییر ماند، وون کره جنوبی اندکی تضعیف شد، یوان چین تغییر خاصی نداشت و دلار سنگاپور نیز آرام معامله شد. روپیه هند هم کمی پایین‌تر رفت. تحلیلگران معتقدند ارزهای آسیایی در کوتاه‌مدت احتمالاً در محدوده‌های مشخص نوسان می‌کنند، زیرا ریسک‌های ژئوپلیتیکی، نوسان قیمت نفت و سیگنال‌های بانک‌های مرکزی همچنان بر ذهن معامله‌گران سنگینی می‌کند. تا زمانی که تصویر روشن‌تری از تنش‌های خاورمیانه و مسیر تورم دیده نشود، بازار احتمالاً از شرط‌بندی‌های سنگین یک‌طرفه دوری خواهد کرد.

افزایش نرخ بهره استرالیا می‌تواند از دلار استرالیا حمایت کند، اما چون تصمیم تا حد زیادی پیش‌خور شده بود، واکنش AUD/USD محدود ماند. تشدید تنش‌های آمریکا و ایران تقاضا برای دلار آمریکا را به‌عنوان دارایی امن تقویت می‌کند و روی ارزهای آسیایی فشار می‌گذارد. ماندن نفت بالای ۱۰۰ دلار نگرانی تورمی را بالا نگه می‌دارد و می‌تواند بانک‌های مرکزی را به سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تر سوق دهد. در نتیجه، بازار فارکس فعلاً محتاط است و جفت‌ارزهای آسیایی احتمالاً تا روشن‌تر شدن وضعیت هرمز و نفت، نوسانی اما کم‌جهت می‌مانند.

عقب‌نشینی نفت پس از خروج امارات از اوپک
خروج امارات از اوپک، تغییر معادلات عرضه جهانی
1 هفته قبل
3 دقیقه زمان مطالعه
How to create a trading account at DeltaFX Broker
آموزش ساخت حساب معاملاتی در بروکر دلتا اف ایکس در 3 مرحله
2 هفته قبل
3 دقیقه زمان مطالعه
1740998038 (5)
افت دلار در سایه دیپلماسی، امید به بازگشایی هرمز 
2 هفته قبل
2 دقیقه زمان مطالعه
افت شاخص دلار زیر ۹۸.۵۰ با امید به آتش‌بس
آینده مبهم نفت، سیاست و انرژی در تقابل 
2 هفته قبل
2 دقیقه زمان مطالعه