گرینلند، فدرال رزرو و دلار

گرینلند، فدرال رزرو و دلار؛ مثلث جدید بی‌ثباتی بازارها

نویسنده : [email protected]
تایید کننده : [email protected]
انتشار: 3 هفته قبل
آخرین آپدیت: 2 هفته قبل
خواندن:
2 دقیقه زمان مطالعه

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در حاشیه نشست داووس تأکید کرد که تهدیدهای دونالد ترامپ درباره گرینلند ماهیتی متفاوت از سایر مناقشات تجاری دارد. به گفته او، این پرونده صرفاً یک اختلاف تعرفه‌ای معمولی نیست و واشنگتن آن را جدی‌تر از توافق‌های تجاری گذشته دنبال می‌کند. بسنت هشدار داد که بدترین واکنش ممکن از سوی دیگر کشورها، تشدید تنش‌های تجاری علیه ایالات متحده خواهد بود.

او درعین‌حال تصویری خوش‌بینانه از اقتصاد آمریکا ترسیم کرد و گفت انتظار می‌رود رشد واقعی تولید ناخالص داخلی ایالات متحده در سال جاری به حدود ۴ تا ۵ درصد برسد. بسنت همچنین اعلام کرد که معرفی رئیس جدید فدرال رزرو ممکن است حتی از هفته آینده انجام شود و در حال حاضر چهار گزینه اصلی برای این سمت در نظر گرفته شده‌اند؛ موضوعی که می‌تواند بر انتظارات بازارهای مالی اثر گذار باشد.

در حوزه سیاسی، لحن تهاجمی ترامپ همچنان ادامه دارد. او پیش‌تر به پیام امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، درباره احتمال برگزاری نشست گروه هفت در پاریس اشاره کرده، اما هنوز به طور رسمی پذیرش این دعوت را تأیید نکرده است. این بلاتکلیفی باعث شده بازارها نسبت به امکان کاهش تنش‌ها یا آغاز گفت‌وگوهای جدی در کوتاه‌مدت چندان خوش‌بین نباشند.

بازار ارز نیز به این تحولات واکنش نشان داده است. دلار آمریکا در ادامه معاملات تضعیف شد و نرخ یورو/دلار به محدوده ۱.۱۷ نزدیک شد، درحالی‌که دلار در برابر فرانک سوئیس حدود ۰.۴ درصد افت کرد. دلار نیوزیلند بیشترین رشد روزانه را ثبت کرد، اما در مقابل، ین ژاپن همچنان ضعیف باقی ماند و حتی نتوانست از افت دلار عقب نماند. این رفتار بازار نشان می‌دهد نگرانی‌ها درباره پرونده گرینلند و سیاست‌های غیر قابل پیش‌بینی دولت آمریکا همچنان فشار قابل توجهی بر دلار و احساس ریسک جهانی وارد می‌کند.

فهرست مطالب

لیکوییدیشن‌های گسترده در بازار کریپتو؛ چرا بیت‌کوین ریزش کرد؟
لیکوییدیشن‌های گسترده در بازار کریپتو؛ چرا بیت‌کوی...
6 روز قبل
2 دقیقه زمان مطالعه
معادلات جدید در بازارهای جهانی
دلار قوی، ین ضعیف؛ معادلات جدید در بازارهای جهانی
6 روز قبل
2 دقیقه زمان مطالعه
نفت زیر فشار سیاست و دلار
نفت زیر فشار سیاست و دلار، چرا بازار عقب نشست؟
6 روز قبل
2 دقیقه زمان مطالعه
رالی بورس‌های آسیا
رالی بورس‌های آسیا؛ هوش مصنوعی و اخبار مثبت بازارها را سبز کرد
6 روز قبل
2 دقیقه زمان مطالعه