دلار قوی‌تر از انتظار

دلار قوی‌تر از انتظار؛ ژئوپلیتیک و سیاست پولی در یک مسیر

نویسنده : [email protected]
تایید کننده : [email protected]
انتشار: 1 ماه قبل
آخرین آپدیت: 2 هفته قبل
خواندن:
2 دقیقه زمان مطالعه

شاخص دلار آمریکا (DXY) در معاملات آسیایی روز دوشنبه برای دومین روز متوالی افزایش یافت و به بالای سطح ۹۸٫۵۰ رسید. این رشد عمدتاً تحت تأثیر افزایش تقاضا برای دارایی‌های امن رخ داد؛ موضوعی که به تشدید تنش‌های ژئوپلیتیکی میان آمریکا و ونزوئلا بازمی‌گردد. معامله‌گران اکنون چشم‌انتظار انتشار داده‌های شاخص مدیران خرید بخش تولید آمریکا (ISM PMI) در ادامه روز هستند.

تقویت دلار پس از آن شدت گرفت که ایالات متحده از بازداشت نیکلاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا، خبر داد. دونالد ترامپ اعلام کرد واشنگتن تا زمان شکل‌گیری یک انتقال امن و منظم قدرت، مدیریت امور این کشور را بر عهده خواهد داشت. گزارش‌ها حاکی از آن است که این عملیات بدون تأیید کنگره انجام شده و واکنش‌های بین‌المللی قابل‌توجهی به همراه داشته است.

در همین راستا، ترامپ هشدار داد در صورت عدم همکاری دولت موقت ونزوئلا با خواسته‌های آمریکا، احتمال مداخله نظامی دوباره وجود دارد. او همچنین با انتقاد از دولت‌های کلمبیا و مکزیک و اشاره به احتمال اجرای «عملیات کلمبیا»، فضای نااطمینانی در منطقه آمریکای لاتین را تشدید کرد. این شرایط باعث شد سرمایه‌گذاران به سمت دلار به‌عنوان ارز ذخیره امن جهانی متمایل شوند.

در کنار تحولات سیاسی، سیاست پولی آمریکا نیز همچنان عامل مهمی در جهت‌دهی به بازار ارز است. بازارها انتظار دارند فدرال رزرو در سال ۲۰۲۶ دو بار دیگر نرخ بهره را کاهش دهد. فدرال رزرو در دسامبر ۲۰۲۵ نرخ بهره را ۲۵ واحد پایه کاهش داد و مجموع کاهش نرخ‌ها در سال گذشته به ۷۵ واحد پایه رسید. صورت‌جلسه نشست دسامبر نشان داد در صورت تداوم کاهش تورم، مقامات تمایل دارند در کاهش‌های بعدی با احتیاط عمل کنند. همچنین گمانه‌زنی‌ها درباره معرفی رئیس جدید فدرال رزرو از سوی ترامپ، انتظارات برای سیاست‌های انبساطی‌تر را تقویت کرده است.

فهرست مطالب

لیکوییدیشن‌های گسترده در بازار کریپتو؛ چرا بیت‌کوین ریزش کرد؟
لیکوییدیشن‌های گسترده در بازار کریپتو؛ چرا بیت‌کوی...
6 روز قبل
2 دقیقه زمان مطالعه
معادلات جدید در بازارهای جهانی
دلار قوی، ین ضعیف؛ معادلات جدید در بازارهای جهانی
6 روز قبل
2 دقیقه زمان مطالعه
نفت زیر فشار سیاست و دلار
نفت زیر فشار سیاست و دلار، چرا بازار عقب نشست؟
6 روز قبل
2 دقیقه زمان مطالعه
رالی بورس‌های آسیا
رالی بورس‌های آسیا؛ هوش مصنوعی و اخبار مثبت بازارها را سبز کرد
6 روز قبل
2 دقیقه زمان مطالعه